Pophunters AB

Tankar i rörelse

Insikter, tips och inspiration kring film och rörlig kommunikation.

Senaste inläggen
5 februari, 2024
Vad kostar filmproduktion?
Hur mycket kostar det att göra en film? Det är en fullt rimlig fråga att ställa sig. Särskilt om är ovan i rollen som beställare. Här reder vi ut vad som faktiskt kostar, och ger några spartips!
Läs mer
3 februari, 2024
Säg det inte bara - visa det istället!
Tänk dig ett naturprogram på TV med David Attenborough, fast utan bilder på djur och natur. Det är bara sir Attenborough själv, sittandes på en stol, som pratar in i kameran i en hel timme. Skulle du titta?
Läs mer
1 februari, 2024
Tala målgruppens språk
Vad blir resultatet när vi släpper våra interna agendor och perspektiv och utformar kommunikationen helt på mottagarens villkor? En galen professor med en köksmixer?
Läs mer
1 februari, 2024
7 storytellingtips för bättre rörlig kommunikation
Har du någon gång läst en bok som är så spännande att du bara inte kan lägga den ifrån dig? Så bra! Då har du upplevt hur bra storytelling fungerar. För det är precis vad det är frågan om. Konsten att berätta en bra historia. Här får du 7 tips som du kan applicera på er rörliga kommunikation.
Läs mer
15 januari, 2024
Se upp för Afghanhundar!
Tänk dig att du tittar på en intervju. En viktig person är mitt i ett avancerat resonemang - när det helt plötsligt tassar en afghanhund förbi i bakgrunden… Tror du att det är lätt att behålla fokus då?
Läs mer
15 januari, 2024
Håll igen på fakta men slösa med upplevelser
Tänk tillbaka på den senaste långfilmen du såg. Kan du minnas någon replik ur filmen? Förmodligen inte. Men du kan antagligen berätta länge om vad den handlade om, och hur den fick dig att känna…
Läs mer
12 januari, 2024
Vinst eller förlust - vilket motiverar mest?
Visste du att människor generellt sett är dubbelt så motiverade att undvika en förlust, jämfört med att uppnå en vinst? Det är faktiskt en vetenskapligt bevisad princip som går att använda sig av när man ska kommunicera någonting. Men hur gör man?
Läs mer