Hej och välkommen till denna blogg om beställningsfilm! Här kommer jag att dela med mig av erfarenheter, tips och inspiration till dig som på något sätt jobbar med rörlig kommunikation i ett företag eller en organisation.

Varför behövs den här bloggen?

Jag upplever att det finns en del myter och missförstånd kring processen med att ta fram en beställningsfilm. Särskilt kring arbetet inför och efter ett filmprojekt. Genom att sprida lite ljus kring denna process, och dela med mig av erfarenheter, tips och inspiration, hoppas jag kunna bidra till att bättra på situationen.

Vem riktar sig bloggen till?

Först och främst skriver jag för dig som nu eller i framtiden kan behöva ta fram en film åt organisationen där du arbetar. Du kanske är helt grön, eller så har du en del erfarenhet. Oavsett vilket så tror jag att det jag skriver kan vara värdefullt för dig in din yrkesroll.

Men hallå… en text-blogg om film i år 2024… varför då?

Olika medier har sina olika fördelar. Film är bra för många saker, och mindre bra för andra saker. Att jag skriver i text gör det lättare för dig att hitta informationen – oavsett om du aktivt söker eller bara slöscrollar. Men jag utesluter inte att det kan bli andra medieformer framöver.

Vem är jag som skriver?

Jag heter Petter Schanche och är filmproducent, grundare och VD för Pophunters AB. I över 10 år har jag hjälpt företag och organisationer att lyckas med sina filmprojekt.

Vad kan man förvänta sig att få läsa om?

Förutom erfarenheter, tips och tricks kommer jag också att skriva om bra beställningsfilmer jag stöter på inom ramen för mitt jobb. Det görs otroligt mycket bra beställningsfilm där ute, och det finns mycket att lära av att se hur andra gör!