Filmen ”Om Sally” som porträtterar barncanceröverlevaren Sally, har vunnit pris vid i Cannes Corporate Media & TV Awards 2016. Under en galamiddag den 13 oktober, på Palm Beach i Cannes, mottog filmen en Silver Dolphin.

Filmen är framtagen för Barncancerfonden i syfte att visa deras verksamhet genom en överlevares ögon. I filmen får vi möta Sally, som fick diagnosen Leukemi vid 7 års ålder. Genom hennes, hennes familjs och lärares berättelser får vi veta hur Barncancerfondens verksamhet hjälper till.

Filmen används av Barncancerfondens kommunikation med givare och företagssponsorer i möten och informationsträffar. Den visas också på nätet via Barncancerfondens hemsida och YouTube-kanal.

Cannes Corporate Media & TV Awards är en årlig festival som prisar världens bästa företagsfilmer, online media och TV-produktioner. Det är den enda festivalen för företagsfilmer som tar plats i Cannes. Juryn består av Oscar- och Emmy-vinnande medlemmar. I år tävlade nästan 1000 filmer från hela världen.

Kategorin där filmen tävlade heter ”Fundraising, Non-profit, CSR”. Priset delades ut under en galamiddag på Palm Beach i Cannes den 13 oktober.

”Om Sally” har nyligen nominerats till Svenska Publishingpriset, och har tidigare i år prisats med juryns specialpris vid World Media Festival och utsetts till Årets Film av Marknadsföreningen i Uppsala. Den har också vunnit priser vid Telly Awards, US. International Film & Video Festival och Creativity Awards. Filmen är producerad av Pophunters Film & TV AB i Uppsala och regisserad av David Stavenow.